Go with Golazo

Vernieuwde parcours biedt deelnemers sightseeing langs iconische landmarks

BAM2023

Op zondag 1 oktober wordt Brussel overgeleverd aan de lopers. De Europese hoofdstad verwelkomt voor de 18e editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon meer dan 100 nationaliteiten. Zij zullen zich op hun sportieve hoogdag de ogen uitkijken: het vernieuwde parcours heeft heel wat indrukwekkende landmarks in petto.

Brussel, er is geen stad in België die een internationaler karakter heeft. Je loopt er dagelijks de hele wereld tegen het lijf en op zondag 1 oktober mag je dat letterlijk nemen. De Brussels Airport Marathon & Half Marathon wordt een internationaal loopfeest met meer dan 100 nationaliteiten. Buurlanden Frankrijk, Nederland en Duitsland zijn traditioneel sterk vertegenwoordigd, maar ook lopers uit bijvoorbeeld Brazilië, Zuid-Afrika, Senegal en Vietnam zullen van start gaan.

De hardloopkoorts heeft Brussel trouwens stevig te pakken. In vergelijking met de editie van 2022 zullen er ruim 20 procent meer lopers hun loopschoenen aanbinden. Meer dan 12.000 deelnemers worden aan de start verwacht.

Lang niet iedereen mikt op de volle 42,195 km. Naast de marathon staan ook de Brussels Airport Half Marathon en een 10 km op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de Kids Run. Voor ieder wat wils dus!

Sportieve sightseeing

De aantrekkingskracht van Brussel als loopstad is meer dan terecht. Het vernieuwde parcours van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon biedt de deelnemers niet alleen een sportieve uitdaging. Onderweg kunnen ze tijdens hun sportieve sightseeing talloze bezienswaardigheden in de Europese hoofdstad bewonderen.

Na de start aan het De Brouckèreplein in het hart van de bruisende binnenstad duiken de lopers van de marathon en halve marathon meteen de gerenoveerde en uitgelichte Annie Cordytunnel in. Daarna voert het parcours de lopers onder meer langs de majestueuze Basiliek van Koekelberg, het Koninklijk Paleis van Laken en het iconische Atomium, om maar enkele van de toeristische highlights te noemen. De aankomst ligt op de gloednieuwe piste van het Koning Boudewijnstadion.

Sportieve strijd

Op sportief vlak is het uitkijken naar de prestaties van de Keniaanse toplopers Felix Mutai Kipsang (31) en Simon Kipkosgei (24). Kipkosgei heeft op de marathon een persoonlijke besttijd van 2:07:07 en finishte de voorbije jaren als vierde in de Nairobi Marathon (2022) en de Marathon van Eindhoven (2021). Het tempo zal onderweg mee bepaald worden door de ervaren pacer Martin Cheruiyot (36), eerder dit jaar nog winnaar van de Marathon d’Annecy.

Er wordt op 1 oktober ook gelopen voor het goede doel. Zo steunt de Brussels Airport Marathon & Half Marathon de Demoucelle Parkinson Charity, een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar

een oplossing voor de ziekte van Parkinson. De extra visibiliteit zal het onderzoek een duwtje in de rug geven. Via het online inschrijvingsformulier kunnen deelnemers ook een vrije gift doen.

Daarnaast wordt de Brusselse Race For The Cure by Think Pink opnieuw geïntegreerd in het evenement. Deelnemers met het hart op de juiste plaats kunnen kiezen tussen 10 km (run) of 4 km (walk) en steunen daarmee borstkankerpatiënten in Europa.

Inschrijven voor alle afstanden is online mogelijk tot en met 30 september 2023 – 23u59.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.