Parcours

De Brussels Airport Marathon & Halve Marathon krijgt voor deze editie een gloednieuw parcours.

Je  start en finisht in hartje Brussel, op een uniek parcours dat vele monumenten en doorgangswegen van de hoofdstad doorkruist. De finish van alle afstanden is op het majestueuze Paleizenplein in Brussel.

Een start op het Brouckèreplein, de Annie Cordytunnel, de Basiliek van Koekelberg, de Ganshorenmoerassen en de Jette Parken… het eerste deel van het parcours is vertrouwd voor marathonlopers. Een geweldige mix van stedelijk leven en groene gebieden.

Dan terug naar het centrum van Brussel, om de halve marathonlopers in hun kielzog mee te nemen naar andere emblematische monumenten op het parcours: de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het Kasteel van Laken, het Koning Boudewijnstadion en natuurlijk het Atomium!

Vanaf het Heizelplateau loop je langs de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen, voordat je de Van Praetbrug bereikt, de ideale uitvalsbasis voor de beklimming van de Lambermontlaan, een van de mooiste lanen van Schaarbeek.

Om te finishen loop je naar de Jubelparklaan en de Wetstraat, het hart van de Europese instellingen, voordat je weer aankomt bij de finish op het Paleizenplein.

De 7km start in de Wetstraat, voor het Federaal Parlement, en finisht op het Paleizenplein.
De Persil Kids Run start en finish aan het Paleizenplein.

Hoogtemeters Brussels Airport Marathon: 335m
Hoogtemeters Brussels Airport Half Marathon: 250m
Bron: Garmin

Of bekijk het virtuele parcours in Google Maps