Parcours

De start van de marathon en halve marathon verhuist dit jaar van het Atomium naar het De Brouckèreplein. Maar nog voor ze een meter gelopen hebben, zullen de deelnemers al een eerste hoogtepunt beleefd hebben. Zij mogen hun deelnamepakket immers oppikken op het mooiste en meest iconische plein van het land: de Grote Markt, op een boogscheut van het De Brouckèreplein. De finish ligt net als vorig jaar in het Koning Boudewijnstadion, dat weldra over een gloednieuwe piste zal beschikken.

Brussels Airport Marathon (181m+)*

Lees verder onder de foto.

Het integrale parcours van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon 2023 zal binnenkort bekendgemaakt worden. Wat zeker is, is dat het voor alle afstanden in de slotfase richting Atomium zal gaan. Het Koning Boudewijnstadion – waar drie weken voor de Brussels Airport Marathon & Half Marathon de wereldtoppers uit de atletiek zullen neergestreken zijn voor de Allianz Memorial Van Damme – bereiken de lopers via de … Marathonlaan. Kan het toepasselijker?

Lees verder onder de foto.

Naast de marathon en halve marathon staat er op 1 oktober ook een 10 km op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de 1 km lange Kids Run. Beide afstanden vertrekken en finishen in het Koning Boudewijnstadion.

Alpro Kids Run

The ENGIE Classic 6 km

The ENGIE Classic 10 km

Of bekijk het virtuele parcours in Google Maps