Goede doel

Samen lopen voor het goede doel: Run for Parkinson

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity, die zich inzet voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Doe mee, loop samen door het hart van Europa en geef dit levensbelangrijke onderzoek een duwtje in de rug met jouw gift!

Over Parkinson – vandaag degeneratief & ongeneeslijk. Morgen een oplossing?

Parkinson is een degeneratieve en tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Hoewel de aandoening vooral gekend is als een ouderdomsziekte, krijgen meer en meer patiënten ook op jongere leeftijd (zelfs op 20 jaar) de diagnose Parkinson. De symptomen (zoals bewegingsstoornissen, beven, stijfheid, spraakproblemen, moeilijk slikken, slaaptekort en depressie) zijn uiteenlopend en verergeren naarmate de ziekte evolueert.
Tot nu toe richten alle beschikbare geneesmiddelen voor Parkinson zich op symptoombestrijding: ze helpen (tijdelijk) de symptomen te maskeren of te verminderen, maar hebben geen impact op de evolutie van de ziekte. De doeltreffendheid van de geneesmiddelen vermindert naarmate de ziekte vordert. In het algemeen bestaat er relatief weinig funding voor neuro-degeneratieve ziekten, waaronder Parkinson, en net daarom is het zo belangrijk dat hierin geïnvesteerd wordt.

Demoucelle Parkinson Charity vzw

De Demoucelle Parkinson Charity vzw wil meer visibiliteit geven aan deze ziekte en heeft als doel projecten en organisaties, die een belangrijke rol spelen in de zoektocht naar een oplossing voor Parkinson, te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Het doel van de liefdadigheidsinstelling is nog meer slaagkans te creëren door hun tijd, energie en competenties ter beschikking te stellen. Ze helpen ook op financieel vlak. De focus ligt daarbij op de ondersteuning van ziekte-wijzigende projecten. Kansrijke/veelbelovende projecten die genieten van hun financiële steun, worden geselecteerd in samenwerking met de Michael J. Fox Foundation.

Steun de Demoucelle Parkinson Charity via een gift op het online inschrijvingsformulier van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon 2024. Let’s run for Parkinson!Alvast bedankt voor jouw gift !

Zet ook jouw goed doel in de kijker!

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Wil jij met je organisatie een sponsorloop organiseren tijdens de Brussels Airport Marathon & Half Marathon? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers.

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.

De enige voorwaarde om opgenomen te worden is dat je met een groep van minstens 10 personen aan de start komt. Bekijk hier de informatie over groepsinschrijvingen.