Go with Golazo

Koninklijke finish voor Brussels Airport Marathon op zondag 3 november!

Belga
Belga

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steekt dit jaar in een nieuw en koninklijk jasje. De aankomst keert terug naar het centrum van de stad en ligt pal voor het Koninklijk Paleis.

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon is een vaste afspraak op de marathonkalender in het najaar. Op zondag 3 november zal de 42,195 kilometer met een vernieuwd en spectaculair parcours door de Brusselse straten de grootsheid uitstralen die de hoofdstad van Europa verdient.

“Met het nieuwe parcours ligt de aandacht opnieuw meer op het centrum en vinden we aansluiting bij het bruisende hart van de stad”, legt Thomas Huyberechts van organisator Golazo uit. “Het is een parcours waarin het hart en de ziel van Brussel helemaal wordt blootgelegd.”

De start van de marathon en halve marathon ligt net als vorig jaar op het De Brouckèreplein. De marathonlopers trekken na het startschot via de Annie Cordytunnel richting de monumentale Basiliek van Koekelberg. Daarna snijden de deelnemers enkele groene longen in en rond Brussel aan: het Moeras van Ganshoren en de verschillende parken van Jette. Een geweldige mix van stedelijk leven en groene gebieden, typisch Brussels.

Na een passsage over de piste van het Koning Boudewijnstadion – waar de voorbije jaren de finish lag – en langs het Atomium volgt een indrukwekkend tweede luik van de marathon waarin de prestigieuze monumenten elkaar in sneltempo opvolgen: de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, het Kasteel van Laken, de Japanse Toren en het Chinese Paviljoen. Vanop het Heizelplateau kunnen de lopers intussen genieten van een uniek uitzicht op de omgeving.

Deelnemers die kiezen voor de Brussels Airport Half Marathon trekken na de start op het De Brouckèreplein via de Kanaalzone meteen naar de Heizelvlakte en het Park van Laken om daar aan te sluiten op het tweede luik van het marathonparcours.

Het slot van de marathon en halve marathon wordt nog gekruid met de prachtige beklimming van de iconische Lambermontlaan, met zijn statige herenhuizen één van de mooiste lanen van Schaarbeek. Na de doortocht in het Jubelpark en de Wetstraat, het hart van de Europese instellingen, volgt de koninklijke finish op het majestueuze Paleizenplein, pal voor het Koninklijk Paleis. Geen mooiere plaats om de kroon op het loopwerk te zetten.

PERSIL KIDS RUN

Naast de Brussels Airport Marathon & Half Marathon staan er nog twee andere afstanden geprogrammeerd: de Brussels Airport 7K en de Persil Kids Run 1K. Voor iedere loper wat wils dus om er een sportief dagje Brussel met het gezin van te maken. De start van de 7 km ligt in de Wetstraat, naast het Federaal Parlement. Onderweg passeren de deelnemers onder andere het Jubelpark en het Montgomeryplein, finishen doen ze op het Paleizenplein. Ook de Persil Kids Run start in de Wetstraat en eindigt op het Paleizenplein.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.