Go with Golazo

10 goede redenen om de Brussels Airport Marathon & Half Marathon te lopen

Golazo
Golazo

Op zondag 1 oktober vindt de 18de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats. Lopers uit heel de wereld en van over heel het land zullen hun loopschoenen aanbinden voor een fantastische tocht. Jij ook? We geven jou alvast 10 goeie redenen waarom je dit geweldige loopevent niet mag missen!

1. Start in het historische stadscentrum

Dit jaar verhuist de start van de (halve) marathon van het Atomium naar het De Brouckèreplein, pal in het stadscentrum. Zelfs nog voor ze één meter hebben gelopen, beleven de deelnemers al een eerste hoogtepunt. Ze kunnen hun deelnamepakket immers ophalen op één van de mooiste pleinen ter wereld: de Grote Markt!

2. Nieuw parcours: sneller dan ooit!

In Brussel is het nooit vlak, maar in vergelijking met het oude parcours aan de andere kant van de stad is het aantal hoogtemeters drastisch gedaald. Het parcours is verrassend en afwisselend en moet iedereen in staat stellen om een scherpe tijd neer te zetten!

3. Iconische finish

Na een geweldige passage langs het Atomium loop je over de Marathonlaan (what’s in a name) richting het Koning Boudewijnstadion, de thuishaven van de Rode Duivels. De majestueuze finish ligt op dezelfde atletiekpiste waar enkele weken eerder de Allianz Memorial Van Damme zal hebben plaatsgevonden, een van de meest prestigieuze atletiekmeetings ter wereld. Onder het goedkeurende applaus van de supporters op de tribune krijg je op deze unieke locatie jouw welverdiende medaille rond de nek gehangen. Sowieso een kippenvelmoment!

4. Brussel is een compacte stad

Ben je in Brussel, dan ben je in het hart van Europa. Letterlijk en figuurlijk. Want Brussel is niet alleen de hoofdstad van meer dan een half miljard Europeanen, de stad is ook bijzonder centraal gelegen. Met de trein sta je vanuit Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen in minder dan twee uur tijd in het centrum van Brussel. Door zijn beperkte oppervlakte is het een compacte stad waar je je vlot kan verplaatsen met metro, tram en bus. In een mum van tijd reis je met de metro van de aankomstplaats van de marathon (station Heizel) naar het mooiste plein ter wereld in het centrum van de stad (station de Brouckère).

5. Voor het hele gezin!

De doorgewinterde sportieveling komt tijdens de 42,195 km door Brussel zeker aan z’n trekken. Maar naast de marathon staan ook de vernieuwde Brussels Airport Half Marathon, een 10 km en een 5 km (walk) op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de Kids Run in het Park van Laken. Voor ieder wat wils dus!

6. Lopen voor het goede doel

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity, die zich inzet voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Doe mee, loop samen door het hart van Europa en geef dit levensbelangrijke onderzoek een duwtje in de rug met jouw gift! Daarnaast wordt de Brusselse Race For The Cure by Think Pink opnieuw geïntegreerd in het event. Schrijf je in voor de 10 km (run) of 5 km (walk) en steun borstkankerpatiënten in Europa.

7. Lopen met deelnemers van over de hele wereld

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon krijgt elk jaar meer en meer internationale weerklank. Zo stonden de voorbije editie deelnemers uit niet minder dan 105 landen aan de start, die dankzij de nabijheid en het ruime aanbod aan bestemmingen van Brussels Airport gemakkelijk en snel ter plaatse zijn. De start in het hart van de stad, dicht bij de vele Europese instellingen, past perfect in dat internationale imago. Aan de start komen met deelnemers uit meer dan honderd landen. Dat is fantastisch, toch?!

8. De meest kosmopolitische stad van het continent

Ook na je wedstrijd kom je de wereld tegen! De stad heeft een uitgesproken internationaal karakter. Dat karakter past bij de Brusselaar. Hier houden ze van alles wat inter-, multi-, kosmo- of divers is. Het zit in hun genen. Nergens in Europa vind je een stad met een hoger percentage aan mensen van buitenlandse origine. Hier zijn ze trots op die kosmopolitische identiteit.

9. Brussel leeft

Dankzij de extreme culturele diversiteit en zijn jonge bevolking is Brussel een heel levendig gewest. Brussel leeft op elk moment van de dag, in elke taal en in elke uithoek van de regio. Elk jaar vinden er in Brussel meer dan 23.000 culturele evenementen plaats.

10. “Après l’effort, le réconfort”

Als je marathon door Brussel erop zit, denk je wellicht maar aan één ding. Eten, right? Geen probleem. In de Belgische hoofdstad vind je bijzonder veel goeie restaurants op een relatief kleine oppervlakte. 17 Michelinsterren en enkele duizenden keukens, met invloeden van over de hele wereld, zorgen ervoor dat het culinaire niveau erg hoog ligt. Maar probeer zeker onze classic three: frieten, chocolade en bier.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.