Go with Golazo

Nieuw parcours – Verbeter jij je PR?

Golazo
Golazo

Een nieuw, attractiever en vlakker parcours …. Dat waren de uitgangspunten waarmee onze parcoursbouwers aan de slag gingen. En het resultaat mag er zijn …

In Brussel is het nooit vlak, maar in vergelijking met het oude parcours aan de andere kant van de stad is het aantal hoogtemeters drastisch gedaald. Het nieuwe parcours moet iedereen in staat stellen om een scherpe tijd neer te zetten in een prachtige nieuwe omgeving!

De start weerklinkt aan de voet van het Belgische landmark bij uitstek: het Atomium. Vervolgens gaat het langs Brussels Expo richting het groene Park van Laken. Hier volgen de hoogtepunten elkaar snel op met passages langs het Monument van de Dynastie, de Koninklijke serres en het Kasteel van Laken.

Via Jette en het idyllische Koning Boudewijnpark gaat het over brede lanen richting de bekende Noordwijk – het Brusselse business district. Vervolgens loop je langs het zeekanaal van Brussel in lusvorm richting het hypermoderne Docks winkelcentrum en langs de jachthaven van Brussel. Fun fact: je hebt hier steevast zicht op je medelopers aan de overkant van het kanaal!

Via de Van Praetlaan – bewaar nog wat energie voor deze klim – de Japanse Toren en een nieuwe passage langs het Atomium loop je over de Marathonlaan (what’s in a name ?) richting het Koning Boudewijnstadion: de thuishaven van de Rode Duivels!

De majestueuze finish ligt op dezelfde atletiekpiste waar een paar weken eerder nog de Allianz Memorial Van Damme Diamond League Meeting plaatsvond. Onder het goedkeurende applaus van de supporters op de tribune krijg je op deze unieke locatie jouw welverdiende medaille rond de nek gehangen. Sowieso een kippenvelmoment!

Bekijk hier het nieuwe parcours* in detail >>

*parcours onder voorbehoud van officiële opmeting

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.