Go with Golazo

Lopers van over de hele wereld ontdekken Brussel virtueel

Fotospecial-MARATHON-006

Het is momenteel zowel razend druk als verdacht stil in onze hoofdstad. Een internationaal getint peloton van lopers doorkruist er deze week het Brussels Hoofdstedelijk Gewest… virtueel. Tussen 28 september en zondag 4 oktober kan je de uitgestelde Brussels Airport Marathon zelf lopen, van aan je eigen voordeur! De revolutionaire MyTrace-app bezorgt je een ware event-beleving: van de start in een specifieke wave tot een virtuele speaker die tussentijden, positie en andere info meegeeft.

Voor deze eerste virtuele Brussels Airport Marathon kan je kiezen uit 3 afstanden: 10 km, 21 km of 42,195 km. Die loop je waar je maar wil: van aan je deur, over je favoriete trainingsparcours of waar dan ook. Starten doe je in één van de beschikbare waves. Ook tal van andere deelnemers starten op dat moment. Je ziet ze dan wel niet, maar de speaker in je oortjes vertelt je in welke positie je ligt, wat je tussentijden zijn én welke gebouw je virtueel passeert.

Internationaal deelnemersveld

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon heeft traditioneel een grote internationale weerklank. Een derde van alle lopers woont niet in België. De voorbije editie stonden er deelnemers uit niet minder dan 105 landen aan de start. Het event doet dit jaar ook virtueel zijn naam als ‘internationale marathon’ eer aan. Zo werd Brussel deze week virtueel bezocht door lopers die zich in pakweg Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Hong Kong, Wit-Rusland of Nieuw-Zeeland bevonden op het moment van hun deelname.

Tot die laatste categorie hoort Toby Beaglehole. In 2013 kwam hij naar België om de Brussels Half Marathon te lopen en nu greep de Nieuw-Zeelander de unieke kans om virtueel deel te nemen aan het event, vanuit z’n voordeur in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. “6 graden, pikzwart en een stormachtige noorderwind hier in Nieuw-Zeeland. Maar ik heb echt genoten van het commentaar. Ik bleef me de Brusselse wegen voorstellen en die ervaring bracht een lach op mijn gezicht!”, aldus een gelukkige Toby Beaglehole.

Ook dit weekend wordt er nog in groten getale virtueel doorheen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelopen.

“Dit jaar is de Brussels Marathon noodgedwongen een virtueel evenement”, zegt Sven Gatz, Minister van Financiën, Begroting en van het Imago van Brussel in de Brussels Hoofdstedelijke Regering. “Beelden van Brussel moeten de loper de indruk geven dat hij of zij in het prachtige kader van onze stad aan het lopen is. Met deze innovatieve aanpak dragen de organisatoren op een schitterende manier bij aan de promotie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, helemaal coronaproof!”

REVOLUTIONAIRE EVENT APP MYTRACE

Waar en wanneer je jouw challenge ook loopt, de nieuwe en revolutionaire event app MyTrace bezorgt elke deelnemer een levensechte event experience. Je kiest je eigen startwave en je krijgt onderweg heel wat info die je het gevoel geeft echt in een wedstrijd te zitten. Nadien kan je via de app makkelijk je resultaat, foto’s en virtuele medaille delen op jouw socialmediakanalen.

Wie zijn of haar beleving helemaal af wil hebben, kan bij de inschrijving ook het Brussels Airport Marathon & Half Marathon T-shirt en een echte medaille bijbestellen.

Inschrijven kan op www.brusselsairportmarathon.com en dat tot en met zaterdag 3 oktober.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.