Go with Golazo

Eerste Virtual Brussels Airport Marathon dankzij revolutionaire event app!

startbam

Loop je eigen Brussels Airport Marathon & Half Marathon door gebruik te maken van een nieuwe, revolutionaire event app. Gedurende een week kan je lopen waar en wanneer je wil, maar ook op een inspirerend parcours dat uitzonderlijk en exclusief wordt bepijld. Dat is in een notendop het vernieuwende concept van de eerste virtuele Brussels Airport Marathon & Half Marathon. Deelname is gratis. Het fysieke event wordt omwille van de coronacrisis een jaartje uitgesteld naar 3 oktober 2021.

De eerste virtuele Brussels Airport Marathon & Half Marathon loopt van 28 september tot en met 4 oktober en biedt een uitdagende en veilige loopervaring aan voor lopers van over de hele wereld om Brussel (virtueel) te ontdekken. Deelnemers hebben de keuze uit 3 challenges: 10 km, 21 km of 42,195 km. Lopen kan vanuit je eigen voordeur, op je favoriete trainingsparcours, je lokale atletiekpiste… maar waarom niet alsnog in hartje Brussel!? Hier voorzien we een prachtige route die speciaal voor deze challenge wordt bewegwijzerd. ‘The Brussels City Route’ neemt deelnemers mee langs heel wat A-locaties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het wordt een combinatie van beroemde city landmarks en talrijke bekende, maar ook enkele verborgen groene parels.

Revolutionaire event app

Waar en wanneer je jouw challenge ook loopt, de nieuwe en revolutionaire event app – voor het eerst in gebruik in België – belooft elke deelnemer een levensechte evenementervaring te bezorgen. Zo krijg je onderweg audiobeschrijvingen te horen van de highlights die je normaal gezien op dat ogenblik zou passeren, maar kan je onder andere ook je eigen startwave kiezen en zo de strijd aangaan met jouw medelopers. Nadien kan je via de app makkelijk je resultaat, foto’s en virtuele medaille delen op jouw socialmediakanalen.

Daarnaast bieden we deelnemers de mogelijkheid om het officiële T-shirt en de officiële medaille te bestellen die nadien thuis worden toegestuurd.

“Een marathon zoals we hem nog niet hebben gelopen, Brussel zoals we nog nooit hebben gezien. Dat is wat de organisatie ons dit jaar voorschotelt”, aldus Benoit Hellings, schepen van Sport van de Stad Brussel. “Een uitzonderlijke situatie zorgt voor een uitzonderlijk format. Deelnemers regelen hun uitdaging zoals ze zelf willen, kiezen hun eigen tijdstip en hun persoonlijk parcours. Deze vorm van comfort maakt het format toegankelijker dan ooit. En dat is een goed idee dat perfect aansluit bij hoe de stad Brussel sport wil laten beleven: fysieke activiteiten die iedereen op zijn of haar ritme kan uitoefenen door goed te luisteren naar het eigen lichaam en hart.”

Fysieke event uitgesteld

Omwille van het coronavirus wordt de Brussels Airport Marathon & Half Marathon, voorzien op 4 oktober, met een jaartje uitgesteld naar 3 oktober 2021. De helft van de deelnemers komt traditioneel uit het buitenland. De huidige actualiteit maakt het voor veel van hen te moeilijk om een reis te plannen. Met de eerste Virtual Brussels Airport Marathon & Half Marathon biedt de organisatie alsnog de gelegenheid om Brussel (virtueel) te ontdekken.

“Ik ben verheugd dat de Brussels Airport Marathon & Half Marathon dit jaar nog kunnen plaatsvinden”, zegt Sven Gatz, Minister van Financiën, Begroting en van het Imago van Brussel in de Brussels Hoofdstedelijke Regering. “Deze editie, virtueel georganiseerd, zal wie dat wil toelaten om de mythische afstand in onze mooie Brussel te komen lopen en anderen kunnen kiezen om van thuis deel te nemen, dankzij de speciaal ontwikkelde app. De sport zal er weerom in slagen om mensen bijeen te brengen en boven zichzelf te laten uitstijgen. Afspraak voor dit buitengewone evenement begin oktober, maar ook in oktober 2021, voor een editie waar we nu al opnieuw naar uitkijken!”

Inschrijvingen

Inschrijven voor de Virtual Brussels Airport Marathon & Half Marathon kan vanaf nu.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.