Go with Golazo

Brussels Airport Marathon & Half Marathon start op 1 oktober in het historische hart van de hoofdstad

2022 - Brussels Marathon (344)

Op zondag 1 oktober nemen de lopers opnieuw Brussel in! De 18de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon start pal in het stadscentrum, finishen doen de lopers in het Koning Boudewijnstadion. Op het programma staan ook een 10 km en een kids run.

De start van de marathon en halve marathon verhuist dit jaar van het Atomium naar het De Brouckèreplein in het centrum. Maar nog voor ze een meter gelopen hebben, zullen de deelnemers al een eerste hoogtepunt beleefd hebben. Zij mogen hun deelnamepakket immers oppikken op één van de mooiste pleinen ter wereld: de Grote Markt, op een boogscheut van het De Brouckèreplein.

“De Grote Markt is iconisch voor Brussel en wereldwijd bekend en mag niet ontbreken op het internationale loopfeest dat de Brussels Airport Marathon & Halve Marathon doorheen de jaren geworden is”, zegt Thomas Huyberechts van organisator Golazo sports. “De finish ligt net als vorig jaar in het Koning Boudewijnstadion, dat weldra over een gloednieuwe piste zal beschikken.”

Het integrale parcours van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon 2023 zal binnenkort bekendgemaakt worden. Wat zeker is, is dat het voor alle afstanden in de slotfase richting Atomium zal gaan. Het Koning Boudewijnstadion – waar drie weken voor de Brussels Airport Marathon & Half Marathon de wereldtoppers uit de atletiek zullen neergestreken zijn voor de Allianz Memorial Van Damme – bereiken de lopers via de … Marathonlaan. Kan het toepasselijker?

Naast de marathon en halve marathon staat er op 1 oktober ook een 10 km op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de 1 km lange Kids Run. Beide afstanden vertrekken en finishen in het Koning Boudewijnstadion.

Benoit Hellings, eerste schepen van de Stad Brussel, bevoegd voor Sport en Kimaat: “Brussel is het als hoofdstad van Europa aan zichzelf verplicht om een marathon van niveau te hebben en dat is met dit parcours met start in het historische hart zeker het geval. Afspraak dus op 1 oktober in Brussel!”

Sven Gatz, Brussels Minister van Financiën en Begroting, Openbaar ambt, de Promotie van meertaligheid en het Imago van Brussel: “Samen met de organisatoren zijn we blij dat de Brusselse marathon eindelijk terug door en over onze prachtige lanen, iconische pleinen, historische straten en groene stadslongen zal lopen. Het wordt voor sportlui en supporters zonder twijfel een onvergetelijke ervaring in het historische kader van onze Europese hoofdstad.”

Ook Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, sluit zich hierbij aan: “We zijn verheugd om ons partnerschap met dit belangrijk sportevenement, dat zowel amateursporters als professionele lopers uit de hele wereld verwelkomt in het hart van Europa, met nog eens drie jaar te verlengen. De Brussels Airport Marathon is een geweldige manier om Brussel en zijn toeristische attracties te ontdekken. We kijken er ook naar uit om onze hele luchthavengemeenschap aan te moedigen om deel te nemen aan dit evenement dat mensen met verschillende achtergronden samenbrengt en verbindt, naar het beeld van de miljoenen passagiers die langs onze luchthaven passeren.”

Inschrijven voor alle afstanden van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon kan vanaf donderdag 13 april  om 11u.

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.