Go with Golazo

10.000 loopfanaten uit de hele wereld over nieuw parcours

2019 - Brussels Marathon (313)

Nu zondag 2 oktober zakken lopers vanuit de hele wereld en van over heel het land af naar Brussel. De 17e editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon verwacht om en bij de 10.000 lopers die een volledig nieuw parcours voorgeschoteld krijgen met start onder het Atomium en aankomst op de piste van het Koning Boudewijnstadion.

Al jaren is de Brussels Airport Marathon & Half Marathon het meest internationale loopevenement van het land en dat is dit jaar niet anders. Meer dan 100 nationaliteiten zullen zondag aan de start staan, ruim 25% van de deelnemers woont in het buitenland. Veel van hen komen uit buurlanden Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar er zijn eveneens tientallen Amerikanen, Brazilianen en Zuid-Afrikanen van de partij.

Waar kan je een evenement met dergelijke internationale uitstraling beter laten starten dan onder het Atomium, de meest bezochte toeristische trekpleister van de Europese hoofdstad? Van daar slingert het nieuwe parcours zich naar Laken, Jette, de kanaalzone en terug naar de Heizelvlakte om te eindigen op – hoe kan het ook anders – de Marathonlaan. De finish ligt in het Koning Boudewijnstadion waar een paar weken geleden nog de wereldtoppers uit de atletiek de Allianz Memorial Van Damme liepen.

Ook tussen start en aankomst belooft het nieuwe parcours heel wat om naar uit te kijken: het groene Park van Laken met de Koninklijke serres, het idyllische Koning Boudewijnpark in Jette, de bekende Noordwijk – het Brusselse business district met de kantoortorens, het zeekanaal van Brussel met zicht op je medelopers aan de overkant, de jachthaven van Brussel, de Japanse Toren,… Ook meegenomen voor het gros van de deelnemers: in dit parcours zijn er heel wat minder hoogtemeters te overwinnen.

Dat snellere parcours lokt ook enkele Kenianen naar Brussel die tuk zijn op een mooie tijd. Philip Koech liep eerder dit jaar in Lens 2.14.36. Zijn landgenoot en trainingsmakker Dominic Mibei maakt zijn debuut op de marathon, maar heeft al sterke tijden neergezet op de halve marathon en 10km. Ze worden gegangmaakt door een derde Keniaan: Gevin Kerich. Ook bekend volk van hier onder de deelnemers zoals tv-kok Loic Van Impe.

Voor het hele gezin!

Lang niet iedereen mikt op de volle 42,195 km. Naast de marathon staan ook de vernieuwde Brussels Airport Half Marathon (opnieuw de populairste afstand), een 10 km en een 3 km (walk) op het programma. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in de Kids Run in het Park van Laken. Voor ieder wat wils dus!

Dubbel goed doel

De Brussels Airport Marathon & Half Marathon steunt de Demoucelle Parkinson Charity, die zich inzet voor onderzoek naar een oplossing voor de ziekte van Parkinson. Daarnaast wordt de Brusselse Race For The Cure by Think Pink opnieuw geïntegreerd in het evenement. Deelnemers met het hart op de juiste plaats kunnen kiezen tussen 10 km (run) of 3 km (walk) en steunen daarmee borstkankerpatiënten in Europa. 

Schrijf je hier in voor de Brussels Airport Marathon & Half Marathon 

Programma:

Zaterdag 1 oktober

·         12u – 17u: Afhalen deelnamepakket
·         13u30: Warm-up Run met de BXL Run Crew

Zondag 2 oktober

·         07u30 – 11u30: Afhalen deelnamepakket
·         09u00: Brussels Airport Marathon
·         09u30: Brussels Airport 10K
·         09u30: Kids Run 1K
·         09u40: Race for the Cure® Bruxelles 10K (run – no timing)
·         10u10: Race for the Cure® Bruxelles 3K (walk – no timing)
·         10u30: Brussels Airport Half Marathon

Deel dit bericht

Save the date

29/09/2024

Inschrijvingen openen binnenkort.